Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Axel Honneth og rational- choice teorien

Skrevet d. 21.09.2010 af Andy81

Jeg er en studerende, som er kommet i tvivl om mit brug af Honneths anerkendelsesteori. Jeg skriver om sygefravær i det fleksible arbejdsmarked, ud fra Richard Sennett, og ville gerne bruge Honneths anerkendelsesteori til at beskrive nogen ringeagtsformer som kommer af den lave ansættelsessikkerhed. Problemet kommer når jeg skal forsøge at forklare at medarbejdere kan finde på at melde sig syge på grund af den manglende anerkendelse, som en måde at belønne sig selv, hvilket jeg ville gøre ud fra rational- choice teorien, dvs at den rationelt handlende medarbejder vil vælge at belønne sig selv med en fridag. Mit spørgsmål er om det overhovedet er muligt at kombinere honneths anerkendelsesteori med rational- choice?
Og hvis dette ikke er muligt, hvordan kunne man så ud fra Honneth argumentere for, at en stresset medarbejder ville "pjække" fra arbejde?
Håber der er nogen der kan hjælpe...
vh,
A
Skrevet d. 22.09.2010 af Sørland
Sorry; men Honneth og Rational Choice-teorien er helt forskellige i synet på mennesker og deres sociale relationer.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay