Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Værdifuld vejledning set fra borgers/brugers side og set fra kommunal side

Skrevet d. 29.03.2011 af Marnor
Hej
Er split ny på sociologisk forum og håber, at jeg skriver det rigtige sted.
Jeg er igang med at tage en master i vejledning (semestret har overskriften Vejledning og samfund) og jeg er nu igang med at skrive eksamensopgave om - "Hvad er værdifuld (kommunal) vejledning set fra den handicappede borgers og/eller den pårørendes vinkel - og hvad er værdifuld vejledning set fra en kommunal vinkel" - altså værdifuld vejledning set "udefra og indefra" . Så jeg vil gerne undersøge om borger og system har fælles syn på, hvad der er værdifuld rådgivning og vejledning, eller der er et forskelligt syn, og hvordan det evt. giver sig udslag i praksis.
Jeg tænker, at jeg vil tage udgangspunkt i en kommunes handicappolitik.

Min vejleder siger, at jeg skal anlægge/foretage en sociologisk baseret analyse af feltet/problemstillingen, og mit problem er, at jeg ikke rigtig kan finde den eller de teorier og teoretikere som lige præcis er bedst til at analysere, og tage fat på - borger/system - afhængighed af systemer og forskellige værdier.

kan nogen mon hjælpe?

Den søgende

Skrevet d. 30.03.2011 af KristianKarlson
Du vil angiveligt få noget viden gennem nogle af de papirer og rapporter, sociologen Steen Bengtsson fra SFI har skrevet:

http://www.sfi.dk/Default.aspx?ID=1471

Måske især rapporten Princip og virkelighed

Kristian
Skrevet d. 04.04.2011 af Helene
Hej Manor.

Det her ER det rigtige sted. Tro mig. Jeg har set mange forlade "lokalet" med en mappe fyldt med gode ideer.

- er det een ren teoretisk opgave? du skal ikke ud at lave interview eller sådan noget selv?

Jeg tænker du skal have lavet dig nogle definitioner: hvad er vejledning, kommunal vejledning, vejledning til og om hvad. Og hvad menes der med værdifuld. Værdifuld på hvilken måde, hvad gør det til værdifuld, hvad er succeskriteriet? - bare et par tanker til dig.

Dernæst kan jeg ikke lade være med at pege på Åkerstrøms: borgerens kontraktliggørelse og kærlighed og omstilling af samme. Den første har gang i diskussionen om de `aftaler` der laver mellem borger og systemt den anden har gang i diskussionen om forholdet mellem den ansatte og systemet. Populært sagt.

Derudover tænker jeg du må have kilder til den vejledningsfaglige tilgang på modulet -

vh
Helene


Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay