Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

værdier og normers skabelse og påvirkelighed i det individualiserede samfund.

Skrevet d. 14.06.2011 af Anneholm
Hej
Jeg søger en eller flere teorier der beskæftiger sig med, hvordan værdier og normer skabes, kommer til udtryk, og fungerer i et senmoderne individorienteret samfund.

Min problemstilling går ud på at undersøge i hvor høj grad det er muligt for et individ at gå i dialog med, og evt dæmme op for "gældende" værdier og normer i samfundet.

Hvis det individualistiske samfund lægger op til, at individerne skal skabe deres eget liv, i overenstemmelse med deres lyst og behov, og dermed selv tage ansvar for udformingen af livsstil og leveform, så bør det jo også bygge på et samfund, med plads til forskellighed.
Den øgede refleksivitet som Giddens taler om, bør gøre os mere indlevende og tolerante over for vores medmennesker. Men er det tilfældet i virkeligheden?
Skaber individualiseringen øget indflydelse og rummelighed, eller øget intolerance og kamp om værdier og normer?

Hvordan kan disse processer forklares og hvad er de forankrede i?
Skrevet d. 15.06.2011 af Firekin
Du skal nok kigge på socialisering og habitus.
Dion Sommer og Pierre Bourdieu.
Skrevet d. 28.07.2011 af Fidelis
Ulrik Beck beskæftiger sig med risikosamfundet, men behandler også nogle af de samme områder som Giddens gør - tag evt. et kig der.

- Louise

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay