Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Væbnede styrkers rolle i samfundet

Skrevet d. 24.02.2009 af Socia
Hej

Jeg leder efter eksisterende undersøgelser af vestlige væbnede styrkers rolle i deres eget samfund. Er der nogen der er stødt på noget i den retning?
Skrevet d. 24.02.2009 af Lars
Jeg kender ikke til studier, der beskæftiger sig med det. Men jeg bliver nysgerrig i forhold til, hvilken rolle de overhovedet [b]kan[/b] spille, altså i fredstid? De kan selvfølgelig spille en symbolsk rolle, men jeg ved ikke, om det er dit sigte?

vh Lars
Skrevet d. 24.02.2009 af Socia
Kan godt se, at jeg skulle have formuleret mig mere præcist. Jeg tænker på styrkernes [i]egen [/i]opfattelse af deres rolle i samfundet :-)

Der har jo tidligere eksisteret deciderede `krigerkaster`, og jeg synes det er interessant hvorvidt der eksisterer reminiscenser af denne tankegang i militæret i dag. Min opfattelse er, at det gør der. I hvert fald til en hvis grad og hos nogen. Jeg ved at, det at være soldat for mange snarere er en livsstil end et arbejde, og Forsvaret er jo på mange måder et helt lille samfund i samfundet. Men det ville jo være interessant hvis nogen rent faktisk havde dokumenteret det :-)


MVH Mette

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay