Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Studieretningsopgave hjælp...

Skrevet d. 02.12.2010 af 0nlyminiih
Hej alle mennesker
Jeg sidder og skal skrive studieretningsopgave NU! (:
Skriver i engelsk og samfundsfag, om bogen About a boy.
Skal ligge vægt på Ziehes tre begreber om individualisering: Potensering, Subjektivering og ontologisering. Er der nogle der kender nogle teoretikere el. lign. som har en teori om noget minder om dette da jeg i min diskussion også skal prøve at se analysen med andre teoretiske "briller" på.

○ diskutere fordele og ulemper ved at vælge en eller flere alternative samfundsfaglige teorier som udgangspunkt for dit analytiske fokus i stedet for – som du har gjort – at bruge Ziehes begreber som analytisk fokus?

MVH ...
Skrevet d. 02.12.2010 af Julieogmolly
Hej

Jeg kender ikke Ziehe særligt godt men hvis du skriver noget om hans begreber kan det da der er nogen der kan give et bud på noget der kan spille op mod dem :)
Skrevet d. 02.12.2010 af 0nlyminiih
Ja det var det jeg tænkte.
er gået lidt død i opgaven, så hvis der sidder nogen derude og er super kloge og måske kender til About a boy, eller Ziehe ... sååå (:
Skrevet d. 03.12.2010 af 0nlyminiih
arh tror jeg misforstod.
Subjektivisering: Subjektiviseringen betyder at man som individuelt individ er meget søgende efter andres accept og hele tiden at vide hvad andre mener om en.
Ontologisering: Ontologiseringen betyder at man grundet usikkerhed omkring de mange valg der skal tages og de mange forandringer der i dag sker søger man efter et holdbart grundlag.
Potensering: Her handler det om at leve livet og om at kunne mærke at man lever. Samtidig handler det om at når tilværelsen begynder at kede ind skynder man sig hurtigt videre og finder en anden.
Nogle der ved om noget der måske ligner el?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay