Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Studiekreds på CBS til januar! Kom!

Skrevet d. 25.11.2009 af Baloo
Hej alle, der læser indlæg her!

Vi er tre studerende fra PKL (cand.soc.) på CBS, der i vores sidste semester har tænkt os at lave en efterfølger til en fed studiekreds vi har kørt her i efteråret! - Temaet bliver sanserne! Hvordan fanger sociologien lugt, smag, hørelse, følelesans, syn og "den sjette sans" :-)????? - og vigtigst af alt, hvordan kan de tænkes sammen!?
Af praktiske årsager, beskæftiger vi os oftest med tekster og evt. billeder og lyd (og rum/arkitektur), mens studier af affekt, følelser og alle sanseindtrykkenes betydning er mere sjældne.

Vi vil kigge på allerede eksisterende bud, samt selv forsøge os med cases i ca. 8 undervisningsgange - 1 til hver sans og to til sammentænkning (groft sagt!). Formen er udelukkende studenteroplæg, med Christian Borch som moderator og inspirator. Emnet er noget af det, han arbejder med i øjeblikket og der er derfor et godt drive! :-) - man afleverer et 10-siders essay og modtager 7,5 ECTS. (kender ikke reglerne for om det er muligt at få 10 på andre institutter?? pensum svarer til et 10 ECTSfag på sociologi)

Det forventes at man tager stort ansvar for hver eneste gangs succesfulde diskussion - alle læser og alle byder ind i en meget uformel stemning. I år har vi siddet om et mødebord og haft kageordning, mens vi har beskæftiget os med Zizek, Sloterdijk, Tarde, fotoetnografi, Nigel Thrift (ja, kendte ham heller ikke!), byrum, arkitektur mm.

Har du lyst til at deltage og møde folk fra andre studieretninger - og dermed udfordre nogle af de selvfølgeliggjorte formuleringer og sammenhænge, som alle studier har! :-) - så skal du skrive en mail til mig på thomasbaloo@gmail.com

Vi håber meget at andre studieretninger bliver repræsenteret i år, og vi glæder os til at høre fra dig!

Med venlig hilsen

Thomas Brittain

tlf: 20 49 09 86

PS: PKL er i forvejen en samlingsuddannelse og vi tre kommer fra BA`er i hhv. kommunikation (CBS), Retorik og Sociologi (KU) - der er flere fra RUC og andre steder i et spændende studiemiljø!

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay