Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

SPSS løbet tør for hukommelse..?

Skrevet d. 05.02.2009 af Liv bjerre
Hej,
Jeg sidder med et større datasæt bestående af 43.484 observationer og forsøger at køre en logistisk regression på to varialble af denne længde. Men SPSS 15 vil ikke fuldføre den og i stedet får jeg en warning om, at der ikke er nok memory til kørslen, samt at jeg kan "Either rerun with more memory or try the /EXTERNAL subcommand". Jeg har dog prøvet at udvide hukommelsen med komandoen: SET WORKSPACE=300000, som ikke virker, og ved desuden heller ikke hvordan og hvor meget..

Min computer er ikke den nyeste men har dog 1 Gb RAM. Til gengæld er det småt med plads på harddisken, som kun har 2,2 Gb tilbage - kan dét mon være problemet?

Håber der er nogen spss-nørder derude som ved hvad jeg kan gøre for at løse problemet.

Hilsen
Thorbjørn
Skrevet d. 09.02.2009 af Mads_Jaeger
Kære Thorbjørn

SPSS er normalt rimeligt robust så det lyder som om du ganske enkelt ikke har RAM nok til at køre programmet. SPSS (og Stata, men ikke SAS) læser hele datamatricen ind i hukommelsen, og det er sandsynligvis derfor du løber tør for plads. Du må enten anskaffe mere RAM eller lukke nogle af de øvrige programmer, der æder din RAM. Der findes et lille program, der hedder "End it All (2)", som du måske kan bruge. Prøv evt. at google det.

Mvh.

Mads
Skrevet d. 09.02.2009 af Liv bjerre
Hej Mads,
tak for tippet! Jeg har nu prøvet at køre det uden at have så mange andre programmer kørende (tror jeg havde stort set hele Office-pakken kørende samtidig sidst) og det lader til at virke. Så - behøver vist ikke opgradere RAM i denne omgang :-)

Mange hilsner
Thorbjørn

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay