Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Spørgsmål vedrørende hvilken type studie

Skrevet d. 17.01.2008 af Humseper
Hej

Jeg er ved at skrive opgave vedrørende psykosociale følgevirkninger ved falsk positive diagnoser i forbindelse med mammografiscreening. Jeg har benyttet mig af denne svenske undersøgelse, der har studeret de langvarige følgevirkninger: http://www.ingentaconnect.com/content/rsm/jms/1999/00000006/00000002/art00009

Jeg er bare i tvivl om hvilken type studie det er.

Der er så vidt jeg ved 3 forskellige typer studier, indenfor den kvantitative metode, henholdsvis: Eksperimentielle, kvasi-eksperimetielle samt ikke-eksperimentielle.

Den svenske undersøgelse kan ikke betegnes som eksperimentiel, da denne type studie er kendetegnet ved at forskeren udvælger hvem der skal have intervention og hvem der skal være i kontrolgruppe.
Jeg er i tvivl om det enten er et kvasi-eksperimentiel studie (hvor der stadig er interventieion, men det kun er op til forskeren at udvælge kontrolgruppen) eller at det er et ikke eksperimentielt studie. Hvad mener i?

Jeg er i øvrigt også i tvivl om hvad et kohort studie kan betegnes som. Er det et ikke eksperimentiel studie? Deet fremgår umiddelbart fra min bog, men der står også at der ikke er kontrolgrupper i et ikke-eksperimentielt studie, mens der tilsyneladende er kontrolgrupper i kohortstudier.
Skrevet d. 18.01.2008 af Sørland
Den korte sammenfatning taler ikke om et eksperiment, men om en systematisk sammenligning af to grupper.
Et kohortestudie er ikke nødvendigvis eksperimentelt, med mindre forsøgskohorten har været udsat for en bestemt, kontrolleret intervention. Man kalder det et kohortestudie når man følger udviklingen i en kategori af jævnaldrende over et tidsforløb.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay