Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Sociologiske forskningstradion er der foskellige måder at forklare handlinger på

Skrevet d. 12.04.2007 af Sab
Jeg havde engang læst om Emile Durkheims teori om samfundet, men kan ikke lige huske hvad det egentlige går ud på. Nu er den taget op til diskussion og oplæg i vores klasse.

Er der nogen som er interesseret i at forklare mig det?

På forhånd tak

Sabine
Skrevet d. 12.04.2007 af Ncw
Hej Sabine

Den er ret omfattende, så jeg vil hellere anbefale dig at (gen-)læse Dag Østerbergs bog "Emile Durkheim – og hans teorier om samfundet". Det er en meget fin indføring.

Mvh Nils
Skrevet d. 12.04.2007 af KristianKarlson
Kære Sabine,

Durkheim i pixi-udgave: Det moderne samfund er uddifferentieret. Det fungerer som en kompleks organisme, hvor hvert samfundsmæssigt system varetager specifikke funktioner - der alle er vitale. Så samfundet er en enhed - et "solidarisk hele", også selvom det er uddifferentieret i underenheder. Dog finder Durkheim senere ud af, at alt ikke er så idyllisk - fx gennem selvmordsstudierne. Der er således "anomalier", dvs. irregulariteter i samfundsenheden, altså sociale patologier. Dette ændrer dog ikke ved, at samfundet først og fremmest er et hele - det moderne samfund er bygget op om en enhedsidé i Durkheims optik.

Og ja - det var en ultrakort pixi-udgave. En udvidelse ville nok indkorporere aktør-struktur-relationen i ovenstående.

Håber det kan bruges. Men læs for guds skyld Østerbergs bog - den er glimrende.

Mvh. Kristian
Skrevet d. 12.04.2007 af Sab
Hej Nils og Kristian.

Det hjælper lidt, tusind tak.

Mvh.

Sabine

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay