Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Socialt udstødte/udsatte - deres syn på sig selv og samfundets syn på dem.

Skrevet d. 21.04.2009 af Marie W.
Kære Alle.

Jeg er ny herinde, så jeg er ikke helt sikker på, at jeg bruger siden helt korrekt endnu! Men håber da alligevel at jeg formår at få mit budskab igennem!

Jeg er i gang med et større projekt, hvor jeg bl.a. skal lave flere analyser af tekser omhandlende socialt udstødte/udsatte individer - mennesker på randen af samfundet, som temaet lyder.
I forbindelse med disse analyser skal jeg derudover gøre rede for kontrasten mellem omverdenens og jeg`ets virkelighed - dvs. hovedpersonernes (de udsattes/udstødtes) opfattelse af sig selv, sammenlignet med omverdens (samfundets) opfattelse af hovedpersonerne.
Kan I evt. hjælpe mig med at forklare dette??

Mange hls.
Marie.
Skrevet d. 22.04.2009 af Lars
Der er masser af måder det kunne gribes an på. Bud, der sociologisk set ligger lige til højrebenet kunne være Erving Goffmans "Stigma" og / eller Howard Beckers "Outsiders" ligesom det meste af Foucauls forfatterskab utvivlsomt ville kunne give dig spændende perspektiver :)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay