Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Negativ social arv og mønsterbrydning

Skrevet d. 01.04.2008 af Trine_K
Hej!

Jeg er i gang med mit eksamensprojekt, i samfundsfag og psykologi, på Hf, omhandlende social arv og mønsterbrydere, og er støt på et par problemer.

Jeg arbejder bl.a.med en analyse og diskussion af Antonowsky`s model for mønsterbrydningsproces( Elsborg,"Social arv og mønsterbrydere" 1999) og vil gerne indrage Bourdieu og habitus-begrebet, men min vejleder er meget skeptisk over for dette!


Som jeg ser det er det ret oplagt, men har svært ved at gennemskue hvilke dele af hans teori og på hvilken måde det kan kobles til Antonowsky`s model og hele problematikken om møsterbrydere.

Nogle foreslag??

På forhånd tak

/Trine
Skrevet d. 01.04.2008 af Sørland
Bourdieus habitus-begreb handler om indlejring af feltets `mønster` - du kan bruge det som modspil til Antonowky.
Skrevet d. 04.04.2008 af Mads_Jaeger
Hej Trine

Tjek også mit og Anders Holms bogkapitel ud:

Jæger, Mads Meier og Holm, Anders (2007): "Social arv og mønsterbrydere: Hvem er de og hvilke opvækstfaktorer gør en forskel?", i Ploug, Niels (red.): Social arv og social ulighed. København: Hans Reitzels Forlag, pp. 179-207.

Mvh.

Mads
Skrevet d. 07.04.2008 af Trine_K
Tak for svarene!

Til Sørland:
Men Antonovskys model handler da om at man igennem tilegnelse af mestringstrategier og ved OAS(oplevelse af sammenhæng) blive aktør i eget liv, og derved vel ændre sin habitus, indlejre et nyt "mønster" og ende som mønsterbryder?
Skrevet d. 08.04.2008 af Sv
Hej Alle

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig med Foucault? Hvilket sted/værk skriver han mest om sit magt bebreb - særligt indefor uddannelsesområdet?

PFH tak.
SV

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay