Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Muslimske pigrimsfærd, Hajj

Skrevet d. 02.06.2009 af Pernille19
Hej...

Jeg er igang med at skrive en opgave om den muslimske pilgrimsfærd hajj, og jeg ville høre om der var nogle der havde nogle sociologiske teorier eller teoretikere, som kunne forklare hvorfor muslimer som lever i et sekuleret moderne samfund som det danske stadigvæk tager på pilgimsrejse.

- Pernille
Skrevet d. 04.06.2009 af Sørland
Det er en mærkelig problemstilling. Samfundet er sekulariseret i kraft af den institutionelle differentiering mellem religion og andre samfundsinstitutioner. Men det forhindrer da ikke mennesker i at være religiøse i deres private liv. I et sekulariseret samfund kan man selvfølgeig have minoriteter, der er aktivt religiøse - protestanter, katolikker, muslimer og så videre. Der er masser af danskere, som rejser til Peterskirken eller Jerusalem - så hvorfor ikke også til Mekka? Er det Dansk Folkeparti som skal sætte dagsordenen for sociologien?
Skrevet d. 04.06.2009 af Pernille19
Hej...

Det var faktisk lige præcis det jeg konkluderede og var bare utrolig kritisk for mit lidt underlige spørgsmål :) - Og jeg fik 12 så :)

- Pernille

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay