Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Litteratur hjælp

Skrevet d. 21.05.2009 af Rune Tørrild
Hej allesammen

Det er et super godt intitiativ dette her forum.
Nå - til sagen.

Jeg er ved at skrive en opgave hvor jeg benytter Foucaults begreber om subjektivering, disciplinering og governmentality.

Jeg har pt bogen "overvågning og straf" som primær litteratur, men jeg bliver nød til at udvidde min primær litteratur mht til Foucault, med fokus på brug og forståelse af de førnævnte begreber.

Er der nogen herude der har gode ideer til artikler og bøger af M Foucault


Mange hilsner
Skrevet d. 21.05.2009 af Liv bjerre
Hej,
Uden et alt for stort kendskab til halvdelen af alt det F har skrevet, vil jeg foreslå følgende. Dér finder du i hvert fald klart udtryk mere om de nævnte begreber.

Foucault, Michel (1991): ”Governmentality”, i: Colin Gordon m.fl. (red.): The Foucault Effect. Studies in Governmentality, Chicago: Chicago University Press.

Foucault, Michel (1997): ”The Ethics of the Concern of the Self as a Practice of Freedom”, in: Paul Rabinow (ed.): Essential Works of Michel Foucault. New York: The New Press

Hilsen Liv
Skrevet d. 21.05.2009 af MalteC
hej

Sikkerhed, territorium, befolkning - forelæsninger på Collège de France, 1977-1978 er lige udkommet på dansk. flere af forelæsningerne deri, rammer præcis lige ned i spørgsmålet om disciplinering og "styring".

ellers er der teksten Subject and Power i en antologi redigeret af Dreyfus fra 1982.

MVH

Malte
Skrevet d. 23.05.2009 af Rune Tørrild
Mange tak begge 2 for jeres hurtige svar.

Nu skal jeg til at lede efter nogle kritikker af Foucaults begrebsværktøj.

Mange hilsner

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay