Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

klassisk sociologi vil `uddø`

Skrevet d. 10.02.2008 af Liv bjerre
Hej,
Kan vagt huske en udtalelse fra en norsk professor, der lød noget i retningen af ` den klassiek sociologi vil uddø`, og så med en begrundelse, der gik på, at sociologistuderende fremover næsten udelukkende vil være piger, og at disse ikke interesserer sig for den klassiske sociologi. Læste dette på en flyer på sociologi for et halvt års tid siden eller noget i den stil. Men problemet er, at jeg nu står, og gerne vil bruge dette som indledning til en opgave, men hverken kan huske den præcise udtalelse og begrundelse, eller hvem der var der kom med den. Har prøvet at google en masse, men uden held. Vil derfor høre, om der er andre der er stødt på dette, eller som bare tilfældgvis ved hvem der står bag? Kan kun huske han var nordmand...
- Liv
Skrevet d. 10.02.2008 af Liv bjerre
- den gang hang indslaget oppe ved toilettet dér mellem katedralen og biblioteket. Kan desværre ikke selv checke, da jeg er i Berlin for tiden, men hvis der er nogen der kommer forbi, må de meget gerne checke, om det tilfældigvis skulle hænge der endnu.
Skrevet d. 10.02.2008 af Radil
Hej Liv

Min kæreste blev træt af at se på den og pillede den derfor ned, men der stod ikke hvem der havde sagt det.

Skrevet d. 11.02.2008 af Liv bjerre
Hej,
Jeg har nu fået hjælp andet steds fra. Der står ganske vist ikke hvem citatet stammer fra, men jeg har nu fundet citatet i dets korrekte udformning. Hvis andre skulle være interesserede kan artiklen som opslaget kom fra findes på:
http://www.fett.no/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=34
- i hvert fald ind til videre.
Skrevet d. 13.02.2008 af Mads_Jaeger
Hej Liv

Udtalelsen er ret fascistisk, men det er tydelig at mandlige og kvindelige sociologistuderende generelt interesserer sig for forskellige emner. Om det er et problem eller ej har jeg ingen mening om.

Jeg husker selv en sjov observation da jeg hin salig dag havde et kursus med Lars Bo Kaspersen om stater og krig og den slags. På holdet var vi 14 hanner og 1 hun. Efter vores undervisning skulle det samme lokale bruges til et kursus om følelsernes sociologi. På det kursus var der 12 hunner og 0 hanner. Tilfældigt - I think not :-)

/Mads
Skrevet d. 13.02.2008 af Liv bjerre
Er bestemmt også enig i at denne form for `doing gender`, eller hvad vi nu skal kalde det, finder sted - sidder også selv for tiden i et "alles gender oder was?" samt et " Das andere der vernuft - sexualität als soziologische analysekategorie" -seminar omgivet af bitre lebber. Dog tilslutter jeg mig de bitre lebber, når det kommer til spørgsmålet om hvor vidt dette nu også betyder, at sociologiens storhedstid er ovre...
Skrevet d. 13.02.2008 af Lars Trampe
Spørgsmålet er om der nogensinde har været en storheds tid for sociologien, tværtom er vi på vej ind i en ny tid for sociologer. Hvor der er brug for BEGGE køns syn på sagen. Der kan ikke være tvivl om at hun kønnet efterhånden dominere en række uddannelser og det ser ud til at det er en tendens som fortsætter. Hankønnet bevæget sig tilsyneladende til andre fag(forskning), i takt med at hunkønnet overtager deres "gamle fag". Dermed er der en risiko for at feltet sociologi i større grad bliver domineret af de fag som hankønnene er flyttet til og dermed devalueret.
Pædagogisk sociologi som jeg er en del af (studerende) er absolut domineret af hunkøn, det samme gælder de andre linjer på DPU. forskerne er her overvejende mænd- Man kunne måske frygte en manglende udvikling på feltet hvis hunkønnet bliver det komplette flertal på de samfundsvidenskabelige fag.
Som en lille note til Liv, jeg tror ikke at alle lebber er, hvad kalder du det..bitre hm..jeg kan så forstå at du ikke er lebbe, men ganske almindelig "normal" er iøvrig meget i tvivl om begrebet køn, findes det? eller er det en konstruktion?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay