Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

hjælp til videnskabsteoretisk spørgsmål

Skrevet d. 09.12.2009 af Lene24
Hjælp sidder her med en opgave, hvor jeg skal redegøre vfor mit videnskabsteoretiske udgangspunkt, og mener at denne tager udgangspunkt i hermeneutikket/ humanismen og den kritiske teori, men er meget usikker på dette, dajeg ikke kan gennemskue forskellen på hermeneutikken og humanisme. Nogle der kan hjælpe. Jeg kan for øvrigt fortælle at keg skriver om anerkendel i børnehaven..
Skrevet d. 11.12.2009 af Sørland
Hermeneutik betyder fortolkningens kunst. Humanisme er ikke en videnskabsteori, men en værdiorientering. Hermeneutik betragtes som en generel adgang til sproglige fortolkninger, som i princippet også kan gælde indenfor medicin eller fysik ifølge Gadamer. Men man kan tale om humanistisk videnskab, som ofte bygger på hermeneutik. Hvis din opgave sigter på at fortolke tekstlige udtryk er det nærliggende at benytte hermeneutik; endda en dobbelt hermeneutik (Giddens). Problemet er imidlertid, at hermeneutik lægger vægt på det sproglige, og børnehavebørn har ikke et særlig nuanceret talesprog.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay