Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.

Hjælp til oplæg

Skrevet d. 06.01.2012 af SaraPeter
Jeg er ved at skrive bacheloropgave i pædagogik.
Problemstilling lyder som følge: hvordan kan pædagoger via refleksion over, og argumentation for egen faglighed være med til at opnå højere anerkendelse i samfundet og på denne måde sikre sig et bedre psykisk arbejdsmiljø?

I opgaven er bla benyttet habermas teori om system og livsverden. I forlængelse af hans teori vil jeg gerne til fremlæggelsen knytte hans teori til mit kommende arbejde med udsatte unge. Jeg er ansat af systemet men systemet overtager mere og mere de unges livsverden. Jeg har brug for forslag til hvad man rent praksis gør. Hvad kan gøre mig til en bedre pædagog i arbejdet med udsatte unge når systemet overtager og hvilke dilemmaer stiller det mig i?
Skrevet d. 07.01.2012 af Skovdal Albrechtsen
Kan du uddybe, hvad du mener, når du påstår at "systemet overtager mere og mere de unges livsverden"? Måske endda give et konkret eksempel herpå?
Skrevet d. 07.01.2012 af SaraPeter
Jeg tror at jeg i fremlæggelsen vil komme ind på noget med det personlige og det professionelle i mødet med de udsatte unge. Og noget med at få anerkendelse i den retslig sfære. Det der er mit problem er at samle trådene..... :(
Skrevet d. 07.01.2012 af SaraPeter
Jeg kan ikke lige se mit svar på dit citat, så prøver lige igen.

Systemet overtager mere og mere de udsatte unges livsverden. I og med at man stiller krav om uddannelse og beskæftigelse. Men ofte har de unge andre problemstillinger, som gør det svært at efterkomme systemet krav. Det kan være i form af misbrug, som gør det vanskeligt at opretholde en daglig struktur.

Andre læser også

Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay