Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.

Hjælp til bacheloropgave i sygepleje

Skrevet d. 18.10.2009 af Violaa
Jeg er i begyndelsesfasen i at skrive et bachelorprojekt omkring forebyggelse af stigmatisering af svært deprissive patienter - hvordan sygeplejerksen forsøger at minske stigmatiseringen. Jeg mangler i denne forbindelse litteratur. Jeg har fundet Goffmans bog "stigma", men har svært ved at finde noget om hvordan sundhedspersonalet stigmatisere og hvordan stigmatiseringen kan minskes.
Skrevet d. 18.10.2009 af Jeppe Oute
Hej Viola
Du har tilsyneladende lidt rod i, hvad du har på hjerte.
Allerede nu skal du nok også få afklaret om du vil lave en empirisk undersøgelse eller om det skal være en teoretisk diskussion. Det er måske det du skal finde litteratur til at få afklaret?


Desuden tror jeg ikke at der er lavet ret meget af den slags indenfor din fagtradition, men du kan checke LUNAbasen under forskningsbibliotetket på Risskov, Århus (der er elektronisk adgang).
Forhold dig i første gang til hvad der er skrevet i Norden af Bengt Karlsson, HUmmelvoll og Niels Buus.
I Buus` nye publikation - Psykiatrisk sygepleje - har Nelli Sørensen skrevet et kapitel pba hendes afhandling som måske kan være brugbar.

Der kan du måske få inspiration til at finde mere hoved og hale i hvor du gerne vil hen. Hvis ikke selve deres tekst hjælper dig, anbefales det altid at tage et kig på publikationens referenceliste.

Og af nysgerrighed - hvor læser du?

vh Jeppe Oute
Skrevet d. 18.10.2009 af Violaa
Hej Jeppe.
Tak for dit svar, jeg er somsagt aller først i littetatursøgningsfasen og førsøger at afklare hvor opgaven skal hen. Jeg vil lave en emperisk undersøgelse, men for at finde ud af hvordan man kan arbejde forebyggende vil jeg gerne forstå problemets kompleksitet fra forskellige vinkler.
Og for at du kan få stillet din nysgerrighed kan jeg fortælle dig at jeg læser til sygeplejerske :)
Skrevet d. 18.10.2009 af Jeppe Oute
Hej igen

Det lyder rigtig spændende.
Jeg er helt med på at du læser til sygeplejerske - det er godt at der er folk som dig med interesse i psykiatri.
HVOR læser du?
Det er vi flere som synes rigtig godt om :-)

vh Jeppe

Andre læser også

Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay