Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Har jeg forstået anvendelsen af den normative etik korrekt?!

Skrevet d. 10.01.2012 af Bina81
Har afleveret bachelor opgave (børn af psykisk syge) som jeg snart skal forsvare, under metodeafsnittet har vi anvendt begrebet normativ etik - men er ikke tilfreds med vores begrundelse og er blevet i tvivl om hvad normativ etik ikke går ud på, derfor vil jeg høre om jeg har forstået at anvende det hele korrekt:

Den måde vi har brugt normativ etik på er ved at beskrive vores emne via et empiri afsnit, endvidere ser vi på hvordan det ser ud i den virkelige verden (hvordan forholdene er) f.eks. ses det ofte at børn af psykisk syge ofte ikke har megen socialt samvær, konsekvenser af det (anvender bl.a. Honneth) og vi kommer også ind på hvilke indsatser der kunne være medvirkende til at hjælpe disse børn ud af det, f.eks. en kontaktperson eller en voksenven på frivilligt basis (hvordan det "bør" være).

Vil ikke mene at vores undersøgelse er drevet af den deskriptive etik, da den egentlig "kun" går ud på at beskrive forholdene som de er, og egentlig ikke forholder sig til hvordan det bør ser ud.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay