Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Forskellen på: liberalisme, neoliberalisme, nyliberalisme og social liberalisme?

Skrevet d. 12.01.2010 af Nanna D
Jeg sidder og læser til eksamenen, og er løbet ind i en lille mur. Jeg synes at det er svært at se den store forskel på de forskellige liberalistiske former; liberalisme, ny liberalisme, neoliberalisme, socialliberalisme.

Er der nogen der kan komme men en overskueligf forklaring?

Mvh Nanna
Skrevet d. 15.01.2010 af Mads_Jaeger
Liberalisme er en politisk ideologi af aeldre dato. "Neoliberalisme" er et begreb, som personer typisk til venstre for socialdemokraterne undertiden bruger om politiske tiltag og reformer de ikke kan lide, fx effektivisering af den offentlige sektor, krav om evidens og alt muligt andet. En naermere definition er vist ikke mulig. Socialliberal er naar man baade vil have velfaerdsstat men ikke vil betale skat og/eller stemmer paa de radikale. Ny liberalisme er saadan nogen som Anders Samuelsen. De har en tendens til ikke at blive stemt ind i folketinget.

/Mads
Skrevet d. 16.01.2010 af Nanna D
Mange tak Mads :D
Skrevet d. 15.02.2010 af Scott
Hej Nanna.
Et lidt sent svar i forhold til din eksamenslæsning måske, men hvis du stadig er interesseret i at vide mere om nyliberalisme vil jeg anbefale dig at læse Peter Nielsens forskningsartikel: Nyliberalismen i det danske velfærdssamfund, som du finder på dette link: http://rudar.ruc.dk/bitstream/1800/1597/1/nr.%203.pdf Den giver en meget god forklaring på, hvad det indebærer, og hvad der er særligt NYT, dvs. hvordan nyliberalisme adskiller sig fra liberalisme - måske du også skulle læse den Mads?.

MVh. Mie
Skrevet d. 15.02.2010 af Nanna D
Hehe. Du har helt ret Mie :)
Tak for ispiration

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay