Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Brug af kvalitative undersøgelser fra andre lande

Skrevet d. 19.01.2006 af Marria
Hej!! :)
Jeg har virkelig brug for nogle inputs til hvilke overførelsesvanskeligheder, som kan optræde hvis man skal overføre en kvalitativ undersøgelse fra udlandet til brug i det danske sundshedsvæsen?!
Jeg tænker selv at det kunne være at der kan være andre normer f.eks i USA, sundhedssystemet er anderledes bygget op osv.
Men så begynder jeg også så småt at gå i stå...
Jeg håber at der er nogle, som har nogle guldkorn liggende! :)
Mvh Maria
Skrevet d. 19.01.2006 af Ncw
Hej Maria

I princippet er der ingen forskel på at overføre resultaterne af en udenlandsk og en dansk kvalitativ undersøgelse. Det drejer sig hver gang om, at man for at kunne overføre resultaterne fra et sted/et emne/en tid til en anden må overveje, hvilke ligheder hhv. forskelle, der er mellem hine og denne sitiuation... fx noget med andre normer!


Steiner Kvale skriver:

"[G]eneralisering indebærer en velovervejet b3edømmelse af, i hvilken grad resultaterne fra en undersøgelse kan være vejledende for, hvad der kan ske i en anden situation" (p.228).

Lidt efter (p.230-1) beskriver han, hvordan man kan generalisere på forskellige måder afhængigt af, hvilken type af undersøgelse, det drejer sig om. I denne forbindelse kan jeg også stærkt anbefale Helle Neergaards hæfte "Udvælgelse af cases i kvalitative undersøgelser", som giver en god intro til forskellige typer af cases.

Jeg ved ikke noget om det der med sundhed, så jeg holder mig til at skrive om dette lidt mere overordnede niveau :-/

Mvh. Nilse

Litt.:
- Steiner Kvale: "InterView". 1997; Hans Reitzels Forlag A/S, København.
- Helle Neergaard: "Udvælgelse af cases i kvalitative undersøgelser". 2001; Samfundslitteratur, Frederiksberg.
Skrevet d. 20.01.2006 af Marria
1000 tak for hjælpen - det var en stor hjælp! :)
Mvh Maria

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay