Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Aktør-netværk teorien

Skrevet d. 04.12.2007 af Antropologen
Hej alle

Jeg sidder ligenu og kæmper med en
opgave, som omhandler hvordan
studerende finder mening på et studie.
Jeg har tænkt på at anvende begrebet
forbundethed, og tænker her på teorien:
aktør-netværk. Kender I litteratur vedr.
denne teori og kender I evt. andre teorier, som
behandler begrebet forbundethed?

Med venlig hilsen Antropologen
Skrevet d. 08.12.2007 af MalteC
prøv noget Manuel Castell - Power of Identity

måske lidt langt ude, men Georg Simmel har også skrevet lidt om det

MVH
Skrevet d. 08.12.2007 af KristianKarlson
Hej,

Er der ikke lige skrevet en introduktionsbog til ANT? Hmm, jeg mener endda, der blev reklameret for den her på forummet. Og er den ikke også skrevet af manden bag teorien, Bruno Latour? Her er der måske noget at hente. Imidlertid ved jeg ikke, om "skabelse og oplevelse af mening" er i centrum for teorien. Det er i hvert fald ikke mit indtryk. Forbundethed er imidlertid en vigtig komponent, men om den relaterer sig til identitetskonstruktion osv. er jeg ikke klar over.

Nu er der virkelig mange, der har skrevet om "mening". Da du lader til at læse antropologi, skulle du måske læse Clifford Geertz (fx den fantantiske tekstsamling Interpretation of Cultures). Det er en mere "symbolsk" tilgang, som netop fokuserer på konstruktion af mening i symbolske termer. Inden for sociologien kan du konsultere sådan nogle som Erving Goffman, Harold Garfinkel eller fx Herbert Blumer. De går under den brede betegnelse "symbolsk interaktionisme", hvilket her vil sige mikrosociologiske relationer. "Forbundethed" er ganske givet noget, du også vil kunne genfinde og tematisere gennem disse teorier.

Jeg giver gerne lidt mere specifikke referencer, hvis det er.

vh Kristian

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay