Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

”Næsten” singulær korrelationsmatrice ved faktoranalyse - problem?

Skrevet d. 10.01.2010 af Liv bjerre
Hej,
Jeg har svært ved helt præcis at forstå det matematiske problem ved lineær afhængighed i en korrelationsmatrice, så længe denne ikke er perfekt. Altså så længe matricen ikke er singulær, men kun ’tæt ved’, hvad er da problemet? Er det således, at løsningsrummet for fx den inverse kommer tættere på uendeligt jo ’nærmere’ matricen er på at være singulær, at matricen ikke længere er kvadratisk (tæt på ikke at være det), hvorved determinanten ikke kan udregnes, eller hvordan skal det forstås?
Pett, Lackey og Sullivan (2003) anbefaler ved stærk korrelation (>0,80), at fjerne den ene af de to items fra faktoranalysen. Teoretisk har jeg intet problem i dette, men har svært ved helt at forstå det matematiske problem.
Håber der er nogen, der kan hjælpe…

Hilsen Liv

PS.
Min matematiske viden kan ligge et meget lille sted, så det kan snildt være, at jeg roder helt rundt i begreberne. Håber dette til trods, at det er forståeligt hvad jeg spørger om.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay