Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Hjælp til bachelorprojekt

Skrevet d. 02.03.2008 af JetteJ
Hejsa!
Jeg er som overskriften antyder ved at skrive afsluttende opgave som sygeplejestuderende.
I vores gruppe har vi fundet en meget spændende forskningsartikel, der har lavet obsevationsstudier og interviews med sygeplejersker. Denne artikel finder at der er forskel på det sygeplejersken siger hun gør og så det hun rent faktisk gør. F.eks. i en patientsituation før operationen, hvor sygeplejersken fortæller at hun altid giver præ-operativ-information. Men observationer viser at det gør sygeplejersken generelt ikke.
En sygeplejelærer har sagt noget om Bourdieu siger noget om dette. Noget med at vi efterrationalisererer vores handlinger.
Så derfor skriver jeg denne tråd, da I jo har langt mere forstand på dette område end jeg har :)
Det jeg kunne tænke mig hjælp til er
- er der nogle teorier der kan forklare hvorfor sygeplejersken ikke gør som hun siger hun gør? (hvor står det henne?)
- Idéer til hvordan man får hende til at `holde` op med dette - altså noget med hvordan sygeplejersken kan indse hvordan hun ikke gør dette?

Projektet er en fagudvikling, hvorfor vi også bruge nogle teoretikere (som måske ikke er sociolog) der kan hjælpe os med at belyse dette felt. Og i sidste ende hjælpe med at give en forklaring på hvorfor vi som mennesker ikke gør det vi siger (og dermed tror vi gør), men også hvordan vi kommer videre i teksten og får en måde hvorpå vi kan holde op med det... eller sådan noget :)

Jeg håber I har en lys idé - tusinde tak på forhånd
Jette J
Skrevet d. 02.03.2008 af Ramloser
Just6&Jacobseb:Verdensmyter-mellem tanke og handling, Samfundslitteratur 1999 er inde på dette problem-og har en del henvisninger. Af klassikerne er Husserl måske en ide.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay