Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Forskel på mænd og kvinder

Skrevet d. 12.02.2008 af Heidma
Hej.

Jeg skal skrive fagprøve. Jeg skal skrive om kvindelige ledere i det offentlige, i denne sammenhæng skal jeg finde ud af hvorfor der er flere mandlige end kvindelige ledere. Jeg vil gerne have en stor del psykologi med, men ved ikke med hvilke teorier mm. jeg skal starte..

HJÆLP......
Skrevet d. 13.02.2008 af Lars Trampe
Hej Heidma.
Prøv at se om du kan finde noget brugbart på dette link; http://www.dpu.dk/site.aspx?p=5290&init=morn&msnr=3&lang=da
Lars
Skrevet d. 14.02.2008 af Liv bjerre
Hej Heidma,
Af psykologi, er det eneste jeg lige kan komme i tanke om Freuds `tre afhandlinger om seksualitetsteori` -ved ikke, om der kunne være noget at hante dér.
Ellers er Judith Butler altid god at bruge til at forklare diverse kønsrollemønstre - og i hvert fald kunne hun bruges til at forstå kvinders tilbageholdenhed og mænds stræben efter at presse sig op i toppen (hvis vi antager en sådan eksisterer)- de `gør` bare deres køn.
En anden tanke kunne gå på, at man ikke kan være verdens bedste mor og hustro og samtidig arbejde 70 timer om ugen, og at prioriteringerne så falder efter det klassiske mønster - her til ville Henning Bech dog sige, at kvinderne ikke vil af med magten i hjemme, og `selv er ude om det` (eller noget i den stil).
Det var bare lige mine umiddelbare tanker. Ved ikke om du kunne bruge dte til noget..?
/Liv
Skrevet d. 18.02.2008 af Heidma
Hej Liv
det lyder rigtigt godt det du skriver, det kan jeg da helt sikkert bruge.. Tak :)

Og Lars tak for linket, har ikke fået kigget så meget på det, men tror der er noget jeg kan bruge..

/Heidma

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay